SEO Uyumlu Yazı Yazmak
Merhaba sevgili arkadaşlar. Uzun zamandır SEO ile ilgili yazı giremedim, iş yoğunluğundan dolayı pek zaman ayıramıyorum. Dün gelen bir mail doğrultusunda bu konuyu açma gereği duydum. Şimdi size bahsedeceğim şey, arama motoru optimizasyonunda sitelerinize gireceğiniz yazıların kaliteli olması ya da nasıl kaliteli içerik girebilirsiniz yönünde olacak. Hatırladığınız üzere Google amcamız sürekli belirli aralıklarla algoritma değiştiriyor. En son yapılan algoritma değişikliğinde SERP derinden bir etkileşime uğradı. Şimdi bilmeyen arkadaşlarımı var, onlar için SERP : Search Engine Results Page anlamına gelir, bunuda açacak olursan Türkçe meali ; Arama Motoru Sonuç Sayfası olarak tanımlayabiliriz.
Son güncellemede olduktan sonra tekrar birçok site dalgalanma yaşadı, cezaya uğrayanlar oldu, sıralama kaybedenler oldu. Peki bu neden oluyor? Google bu alanda son yaptığı değişikliklerden birisinde içeriğinizin benzersiz olmasına önemi vurguluyor. Bu ne demek oluyor peki? Ben şuanda bu makeleyi sizler için oturup kelimeleri seçerek hazırlıyorum, bu yazının temeli, kaynağı bana ait ve tamamen özgün bir yazı oluyor. Bu yazdığım yazının başka platformlardan alınmamış olması yani birebir kopya olmaması gerekiyor. Yazılan yazılarda kelime yoğunlukları fazla olan karakterler olursa bazı durumlarda içerikler benzer çıkabiliyor ama bu okadar da önemli değil. Önemli olan Google amcamızın botu sitenize girip içeriğinizi tararken bu yazının birebir olarak farklı sitelerde olmamasıdır.
Çünkü; piyasada çok site Copy/Paste mantığı ile çalıştığı için bu tür siteler herzaman çöp site olmaya mahkumdur. Google amca bunları düzenleme konusunda sürekli ileriye dönük çalışmalar ve güncellemeler yapıyor. Bu güncellemeler olmak zorunda, çünkü insanlar arama motorunda aradıkları şeyi tam olarak bulamaz ise farklı arama motorlarını denemek zorunda kalıyorlar ya da başka yöntemlere başvuruyorlar. Google‘da aradığınız şeye ulaşamamanız sizin için kötü olduğu gibi Google açısından da kötü bir durum. Nedeni ise Google Amca kullanıcıdan para kazandığı için kitlelere herzaman doğru ve kaliteli içeriği sunmak zorunda. Bunun için ince eleyip sık dokumalı ve insanlara aradıklarını tam olarak vermeli. Çünkü şuanda Google = İnternet olduğu için 1 hafta Google kapalı kalmış olsa kesinlikle internet çalkalanır ve tüm işler karışır.
Algoritmalardan Webmaster arkadaşlarımı çok sıkılıyorlar, sıkılmakta haklı olabilirler ama şöyle düşünün. Sizler kaliteli içelik yazmıyorsunuz, copy-paste içerik ile insanların emeklerini hiçe sayarak sitenize o içerikleri giriyorsunuz sonrada kaliteli kullanıcı bekliyorsunuz. Eski yıllarad bu böyle değildi, şöyle bir 97 98 yıllarına falan gitmiş olsak 2000’li yılların başlarına doğru Yahoo amcamız vardı. herşeyi ona sorardık ama internet dünyası geliştikçe ve spam arttıkça Yahoo’da spam dolmaya başladı. Yahoo bunun için pek fazla önlem alamadı ve ondan sonra Spam ile savaşmak için Google amcamız superman gibi ortaya çıktı ve bu işi bana bırakın uleyyynn dedi (: Dedide noldu ya la heryer yine spam :p Olsun en azından ilk girişim ve istek herzaman önemlidir. Google bu konuda sürekli çalışma yapıyor ve yapmak zorunda.
Şimdi sitemize okadar içerik giriyoruz ya da yazıyoruz. Bunun biz kaliteli olduğuna inanıyoruz, özgündür diyoruz ama bunu ya Google reddederse? Bizler bu yazılarımızın özgün olduğunu nasıl anlayabiliriz? Bizlere bu alanda Plagiarism Checking yardım edecektir. Bilmeyen arkadaşlarımız için ki çok kişi bunu bilmiyordur, bunun anlamını detaylı olarak verelim.

Yazının özgün mü yoksa kopya mı olduğunu anlamak için sarı renkli alana tıklayıp metninizi yapıştırın. Sonrasında ise Check for Plagiarismbutonu var yeşil renkte, ona tıklayın ve sonuçları görebilirsiniz.Analiz ederken aşağıda hemen “Results” altında linkler çıkmaya başlar, bu linklere tıklarsanız eğer Google amca arama sonuçları sayfasına gidersiniz ve sitenizdeki yazıyı görmüş olursunuz. Bu yöntemle aradığınızda belkide sizin makalelerin bile kopyalarını bulacaksınız. Bu sistem sayesinde sitenizde olan yazıların ve içeriğinizin kopyalanıp kopyalanmadığını anlayabilirsiniz. Bir makale yazdıktan sonra bu sitede check edip bakın 100% Unique Content yazıyorsa sizin yazınız %100 özgündür kopyası başka hiçbir yerde yoktur demektir. Bu sistem sizin yazılarınızı belirli şekilde parçalayarak Google‘da arıyor ve gerçekten çok kullanışlı.
Sizlere bir sonraki konuda içeriğinizi kopyadan korumanız için neler yapabileceğiniz hakkında küçük detaylar veren bir makale hazırlayacam. Şimdilik benden bukadar, görüşmek dileğiyle.
gerçekten denedim %79 benzersiz içerik verdi. sonuç nasıl iyimi görünüyor.
%21 benzer olan içeriğide özgünleştirin daha etkili olur.
saqol teşekkürler aynı zamanda bu sayfayı googleye reklamlar werdim
Nasıl yani anlamadım hocam
Merhaba. Devamlı olarak sitenizin takipçisiyim. WordPress tabanlı bir blog sitem var. http://www.netbilgiver.com . Bu siteye dilediğim zaman farklı yollarla backlink alabiliyorum. Ancak www.markalordu.com adlı e ticatet siteme ise aynı yollarla bir türlü backlink alamıyorum. Bunun nedeni ne olabilir.? Teşekkür ederim.
Merhaba, iki sitenizinde kategorisi farklı olduğu için backlink alamazsınız. Mesela şöyle diyeyim, çok güzel bir makale yazdınız, insanlar bunu sitelerine çekti ve altına kaynak link verdi. Bunu bloglarda yapanlar e-ticaretten daha fazladır. E-ticarette manuel olarak backlink alacaksınız, kullanıcılar sizin ürünlerinizi sitelerinde tanıtıp link vermez çünkü. En basit böyle özetleyebilirim size. E-ticaret çok farklıdır bloglar ile karıştırmamak gerekiyor. İç optimizeniz iyi olsun dışarıdan çok backlink almasanızda güzel yerlere gelebilirsiniz.
Gerçekten çok etkileyici ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Teşekkür ederim hocam.
http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker/ o araçtan daha kaliteli araç var ben bunu kullanıyorum.
Birçok araç var bu şekilde hocam biliyorum onuda hepsini kullanmak gerekebiliyor bazen ama 1 tanesi yeterlidir. Verdiğim araç şuanda iş görmektedir, tabiki sizin verdiğinizde kullanılabilir.
Ustadım varya ilaç gibi geldin ya yemin ederim böyle birşey arıyordum. Sitenin günlük takipçisiyim her paylaşımını tek tek okuyorum :))
İyi dileklerin için teşekkür ederim 🙂
Hocam yanlız bu yazında spam yaptığını farkında mısın ? Google kelime renklendiremelerinden dolayı…
Merak etme hocam sıkıntı yok 🙂
Adama iş öğretiyorsunuz Spam yapıyorsunuz ne demek yahu 🙂
Çok güzel bir yazı üstad tek solukta okudum. Bol makaleler 😀
Abicim siten olsun yazıların olsun bu alana girdiğimden beri takipteyim seni, çok başarılı işler çıkardın ve halada yapıyosun. Emeklerinin karşılığını herzaman alman dileğiyle abim hep böyle yazılar yaz 🙂 İşlerin yoğun ama en azından arada bu alandada yaz abi lazımsın sen bize
Güzel makale olmuş teşekkürler.
Merhaba, yazılarını sürekli takip ediyorum. Bu alanda çok güzel çalışıyorsun. Başarılarının devamını dilerim, günlük takipçinim.
Makale için teşekkürler.
güzel ve faydalı bir bilgi olmuş. google’da yükselmek istiyorsanız bu durumu çözmek gerek.
Çok güzel bir bloğunuz var. Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz. Bundan sonra ben de takipçiniz olacağım. Başarılar dilerim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım daha faydalı olabilirim.
bu makale sayesinde daha iyi seoya uygun yazılar yazacağız bir çok özgün sandığım içeriklerin kopyasıda var mıs tşkler
ibrahim fırat seoya uygun yazılar yazacağız bir çok özgün sandığım içeriklerin kopyasıda varmış diyerek ne demek istedin ?
ben ingilizce ve büyük bir sitenin bir bölümünün yazılarını çevirerek siteme koyuyorum. Bu durum da kural dışı mıdır?
Yazdığın yazılar özgünse sorun yok tabiki. Çok makale farklı dillerde tercüme edilerek yazılıyor, ilk yazan sensen eğer copy / paste değilse sıkıntı olmaz. Sosyal medya haberlerinin çoğu yabancı kaynaklardan Türkçeleştiriliyor mesela.
teşekkürler
mesela şöyle bir durum var özgün yazdığım makaleyi zamanında biri çalmısdı sitesine aynen kaynak linlk belirtmeden koymusdu ben yazdıkdan aylar sonra ve o site benden öne geçti ve % 100 özgündü bunun açıklaması var mı bana sorarsan yok özgünlük de alexa gibi artık abartılmaya başlandı bence google nin ne yapıca belli olmaz
Sen özgün girde gerisini düşünme 🙂
size bir sorum olucak mesela diyelimki ben 2 ay hep özgün yazı girdim sonrasında ara sıra baska sitelerden örneğin bumerang hurriyetin haberlerinden sadece özeti alıntı yaptım zaten izin veriliiyor buna hem özgün yazımı hemde o sekilde yaptığıumda google beni copyacı olarak mı algılar sonucta aldığım siteye link veriyorum. yada ne yapmam lazım
Ömrümü yedin ibo 😀 Ya özgün gir sen dinle beni bırak bumerangı bukalemunu yapma alıntı biryerden alıntılanacak metni dahi özgünleştir 😉
tamam kardeşim saolsun
Adamsın hacı adam. Yazılarımın özgün yazarım ve bu siteyle beraber daha kaliteli olucak. Eyvallah ertan bey.
Eyv :)) İşine yaradıysa ne mutlu bana 🙂
Yararlı bir makale. Seo uyumlu makale yazımında yol gösterecek.
Bilgilendirme için teşekkürler,çalışmalarımızda çok fayda sağlayacaktır anlatımlarınız.
Teşekkürler, açıklayıcı ve etkili bir yazı.
Hocam 2 gündür “smallseotools” sitesini arıyordum. R10’da bile konu açtım kimse yazmadı. Daha önce sizin sitede görmüştüm ama not etmemiştim. Tüm makalelerinizi okudum, ancak öyle buldum. Hatta bunu ikinci kere okudum gözden kaçırmışım. Bir şey lazım olunca bulunmuyor, olmayınca her yerde görüyorum. Neyse çok hayrımda kaldınız yine, teşekkürler 🙂
Alıntı yapacağın sitenin küçük bir kısımını al , birazcık çok az değiştir , spam kelimelerle doldur , biraz link al ve alıntı yaptığın sitenin önündesin 😀
Kapsamlı bir makale olmuş, orjinallik gerçekten önemli ve üzerinde durulması gereken bir faktör..
Site çok işime yarıyor özellikle arşivde unutmuş olduğum makalelerin geçerliliğini kontrol ederken sürekli kullandığım bir site oldu. teşekkürler
eline sağlık,güzel bir yazı olmuş.